Δομή Έργου

Η δομή της μελέτης περιλαμβάνει τη συστηματική διευθέτηση και οργάνωση των ερευνητικών στοιχείων, επιτρέποντας ένα σαφές και λογικό πλαίσιο για τη διεξαγωγή και την παρουσίαση μιας μελέτης

01
02
03

01.

Ανάπτυξη Λογισμικού Μοντελοποίησης για Μεταβαλλόμενες συστάσεις Αερίου

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΕΡΙΟΥ

Η ανάπτυξη λογισμικού δικτύων αερίου για μεταβλητή σύνθεση αερίων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα

προς την αντιμετώπιση των πολύπλοκων προκλήσεων που εγείρονται από την έγχυση υδρογόνου (H2) μέσα στο δίκτυο φυσικού αερίου.

Αυτό το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου εργαλείου λογισμικού, το οποίο προσομοιώνει και αναλύει σενάρια διαφορετικών μειγμάτων H2 (5% - 20%) και φυσικού αερίου.

Το λογισμικό θα λειτουργήσει ως μια δυναμική εικονική πλατφόρμα, επιτρέποντας στους ειδικούς να εξερευνήσουν τις πιθανές επιπτώσεις και αλληλεπιδράσεις όταν διάφορες συνθέσεις του H2 και του φυσικού αερίου εισέρχονται στο δίκτυο.

Μέσω της εισαγωγής μεταβλητών συγκεντρώσεων του H2, το λογισμικό μπορεί να μοντελοποιήσει τη συμπεριφορά ολόκληρου του δικτύου διανομής αερίου, προβλέποντας πώς τα συνδυασμένα αέρια ρέουν, αντιδρούν και ενδεχομένως επηρεάζουν τα στοιχεία της υποδομής.

Αυτό το εργαλείο προσφέρει ανεκτίμητες πληροφορίες για την ασφάλεια, την απόδοση και τα λειτουργικά θέματα, συνεισφέροντας στη στρατηγική διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Παρέχει έναν ελεγχόμενο χώρο για την αξιολόγηση των πιθανών κινδύνων, τον εντοπισμό των βέλτιστων αναλογιών μείγματος για βέλτιστη απόδοση και την αξιολόγηση της ικανότητας του δικτύου να υποστηρίξει τις νέες συνθέσεις αερίου χωρίς να ανατρέπει την υπάρχουσα ακεραιότητα της υποδομής.

Τέλος, η ανάπτυξη αυτού του λογισμικού επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να σχεδιάσουν και να βελτιστοποιήσουν την έγχυση του υδρογόνου, εξασφαλίζοντας μια ομαλή μετάβαση προς ένα καθαρότερο ενεργειακά μέλλον, διατηρώντας ταυτόχρονα την ασφάλεια και την αξιοπιστία του δικτύου φυσικού αερίου.

02.

Εφαρμογή του Λογισμικού και Ανάλυση Παραμέτρων Βιωσιμότητας

Λογισμικο και Ανάλυση Παραμέτρων Βιωσιμότητας

Η εκπόνηση της φάσης του έργου Εφαρμογή του Λογισμικού και Ανάλυση Παραμέτρων Βιωσιμότητας αποτελεί κρίσιμο στάδιο στην αξιοποίηση

του δυναμικού καινοτόμων εργαλείων λογισμικού εντός ενός συγκεκριμένου δικτύου, όπως της περιοχής Αττικής.

Αυτό το έργο περιλαμβάνει την πρακτική εφαρμογή του πρωτότυπου λογισμικού για την διερεύνηση πληθώρας σεναρίων, που αφορούν την έγχυση υδρογόνου (H2) στην υφιστάμενη υποδομή του δικτύου του φυσικού αερίου.

Με την εισαγωγή δεδομένων για το δίκτυο της Αττικής, το λογισμικό δημιουργεί ένα εικονικό περιβάλλον για την προσομοίωση διαφορετικών συνθέσεων και συγκεντρώσεων του H2 και του φυσικού αερίου.

Αυτή η προσομοίωση επιτρέπει στους ειδικούς να αναλύσουν και να κατανοήσουν τις πιθανές οικονομικές, περιβαλλοντικές και λειτουργικές επιπτώσεις που μπορεί να συνεπάγονται οι διάφορες συνθέσεις αερίων.

Ακολούθως της διερεύνησης αυτών των σεναρίων, αναπτύσσεται μια σφαιρική αξιολόγηση της βιωσιμότητάς τους.

Αυτή η αξιολόγηση λαμβάνει υπόψη την οικονομική βιωσιμότητα, την περιβαλλοντική αειφορία, την τεχνική συμβατότητα και την συμμόρφωση προς το πλαίσιο των ρυθμιστικών κανόνων.

Περιλαμβάνει μια λεπτομερή ανάλυση των πιθανών οφελών, κινδύνων και προκλήσεων που συνδέονται με κάθε σενάριο.

Τέλος, αυτό το έργο αποτελεί το κλειδί για τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων, επιτρέποντας στους ενδιαφερόμενους να αξιολογήσουν την πραγματική βιωσιμότητα της ένταξης του H2 στο δίκτυο της Αττικής.

Συνδυάζοντας τεχνολογικές γνώσεις με οικονομικές και περιβαλλοντικές σκέψεις, αυτή η προσέγγιση εξασφαλίζει ότι οποιεσδήποτε προτεινόμενες αλλαγές ευθυγραμμίζονται με τα μοναδικά χαρακτηριστικά της περιοχής και τους μακροπρόθεσμους στόχους αειφορίας.

03.

Διερεύνηση Εφαρμογής και Αξιολόγηση των Αποτελεσμάτων στο Σύνολο του Δικτύου Φυσικού Αερίου

Διερεύνηση Εφαρμογών

Η εξέτασης της εφαρμογής και αξιολόγησης των αποτελεσμάτων σε ολόκληρο το δίκτυο φυσικού αερίου συμπυκνώνει μια συνολική προσπάθεια

για τη μετάβαση των θεωρητικών προτάσεων σε πρακτικές λύσεις.

Στην καρδιά του βρίσκεται η στρατηγική εφαρμογή του πρωτότυπου λογισμικού σε όλο το δίκτυο φυσικού αερίου.

Αυτό περιλαμβάνει μια προσεκτική εξέταση διαφόρων σεναρίων που αφορούν την εισαγωγή μειγμάτων υδρογόνου (H2) και φυσικού αερίου, με έμφαση στην αξιολόγηση της βιωσιμότητας.

Χρησιμοποιώντας το λογισμικό, ειδικοί μπορούν να πλοηγηθούν εικονικά μέσα στην πολυπλοκότητα ολόκληρου του δικτύου διανομής αερίου, προσομοιώνοντας τη συμπεριφορά διαφόρων αναλογιών του H2 και φυσικού αερίου σε διάφορες συνθήκες.

Αυτή η εξερεύνηση αποτελεί ένα κρίσιμο εργαλείο για την ανάλυση των πιθανών αποτελεσμάτων, των επιπτώσεων στην απόδοση και των πιθανών προκλήσεων που μπορεί να προκύψουν.

Η σημασία αυτού του έργου τονίζεται από την ολιστική του φύση.

Η έρευνα εκτείνεται σε όλο το δίκτυο, διευκολύνοντας μια εκτενή αξιολόγηση της βιωσιμότητας των προτεινόμενων λύσεων.

Η βιωσιμότητα, που καλύπτει οικονομικές, περιβαλλοντικές και λειτουργικές διαστάσεις, αποτελεί το θεμέλιο για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων.

Τέλος, ο συνδυασμός της τεχνολογικής κατανόησης και εφαρμογής σε ολόκληρο το δίκτυο οδηγεί σε μια βαθύτερη αντίληψη του πώς αυτά τα νέα αέρια μπορούν να αλληλεπιδρούν με την θφιστάμενη υποδομή.

Αυτή η τεκμηριωμένη προοπτική όχι μόνο συντελεί στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, αλλά καθοδηγεί επίσης τις μελλοντικές επενδύσεις, εξασφαλίζοντας ένα πιο ανθεκτικό, αποδοτικό και βιώσιμο δίκτυο φυσικού αερίου που μπορεί να υιοθετήσει αναδυόμενα ενεργειακά πρότυπα.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ SHIMANAGAN;

Εμβαθύνετε στα βασικά στοιχεία του έργου μας για μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των βασικών πτυχών του,
της προόδου και των αποτελεσμάτων του

Προεκτάσεις

01.

Βέλτιστες πρακτικές για τον χειρισμό της ασφαλούς έγχυσης υδρογόνου στην υποδομή του ΦΑ

02.

Βιωσιμότητα
της έγχυσης Η2
στο ελληνικό
δίκτυο ΦΑ

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Γνωρίστε την εξαιρετική ομάδα ειδικών μας που προωθούν την καινοτομία και την επιτυχία

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο