Προεκτάσεις

Διεύρυνση Οριζόντων, Επέκταση Δυνατοτήτων: Εμπλουτισμός Έργων μέσω Στρατηγικών Επεκτάσεων

κοιτωντας το μελλον

Διεύρυνση Οριζόντων, Επέκταση Δυνατοτήτων: Εμπλουτισμός Έργων μέσω Στρατηγικών Επεκτάσεων

01.

Καθορισμός βέλτιστων πρακτικών για τον χειρισμό της ασφαλούς έγχυσης
υδρογόνου στην υποδομή του ΦΑ

Η ασφαλής ενσωμάτωση του υδρογόνου στις υποδομές του φυσικού αερίου συναντά ένα σημαντικό εμπόδιο, λόγω της έλλειψης ενός, διεθνώς αποδεκτού, πρωτοκόλλου για τις βέλτιστες πρακτικές.

Καθώς οι χώρες εξετάζουν όλο και περισσότερο το υδρογόνο ως μια καθαρή ενεργειακή λύση, η καθιέρωση ολοκληρωμένων κατευθυντήριων γραμμών καθίσταται απαραίτητη.

Αυτή η προσπάθεια περιλαμβάνει την προσεκτική αξιολόγηση θερμοδυναμικών και ρεολογικών πτυχών, αντιμετωπίζοντας πιθανές επικίνδυνες συνθήκες ροής κατά την έγχυση του υδρογόνου.

Δεδομένης της εξελισσόμενης φύσης αυτού του πεδίου, ο προσδιορισμός των βέλτιστων πρακτικών απαιτεί συνεργασία ειδικών, σχετιζόμενων με τον κλάδο και ρυθμιστικών οργάνων.

Με τη συστηματική ανάλυση των υπαρχόντων γνώσεων, των τεχνολογικών δυνατοτήτων και των παραγόντων κινδύνου, μπορεί να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο για την ασφαλή έγχυση του υδρογόνου στα δίκτυα φυσικού αερίου.

Αυτές οι κατευθυντήριες γραμμές θα διευκολύνουν όχι μόνο μια ομαλή μετάβαση σε ενεργειακά συστήματα βασισμένα στο υδρογόνο, αλλά θα θέσουν επίσης τα θεμέλια για ένα ασφαλέστερο και αειφόρο ενεργειακό μέλλον.

02.

Εκτίμηση βιωσιμότητας έγχυσης Η2 στο Ελληνικό δίκτυο ΦΑ

Η αξιολόγηση της βιωσιμότητας της έγχυσης υδρογόνου (H2) στο ελληνικό δίκτυο φυσικού αερίου έχει μεγάλη σημασία, ιδίως ενόψει του έργου Shimangan που επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου.

Για να αξιολογηθεί πλήρως η δυνατότητα εφάρμογής της εφαρμογής της έγχυσης H2 και τα οφέλη αυτής, είναι απαραίτητο να διευρύνουμε την εξέταση σε ολόκληρο το δίκτυο φυσικού αερίου.

Αυτό περιλαμβάνει τον λεπτομερή έλεγχο τόσο τεχνικών όσο και οικονομικών παραγόντων για να καθοριστεί η βιωσιμότητα των πιθανών επενδύσεων.

Μέσω της ανάλυσης του συνολικού δικτύου, μπορούμε να αποκτήσουμε μια ολιστική κατανόηση της ικανότητάς του να δεχτεί υδρογόνο, της πιθανής μείωσης των αερίων θερμοκηπίου και της συνολικής επίδρασης στους στόχους της επιθυμητής ενεργειακής μετάβασης.

Αυτή η συνολική αξιολόγηση θα παρέχει όχι μόνο πληροφορίες για την ικανότητα του δικτύου φυσικού αερίου ενσωμάτωσης του H2 αλλά θα καθοδηγεί τους αρμόδιους φορείς στο να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με την κατανομή πόρων και τις επενδύσεις, διασφαλίζοντας ένα αειφόρο και αποδοτικό ενεργειακό μέλλον για την Ελλάδα.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ SHIMANAGAN;

Εμβαθύνετε στα βασικά στοιχεία του έργου μας για μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των βασικών πτυχών του,
της προόδου και των αποτελεσμάτων του

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο